DOĞALTAŞLARIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ

DOĞALTAŞLARIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ

Yanınızda bulundurduğunuz taşların bakımı ve temizliği oldukça önemlidir. Belirli zaman aralıklarıyla bu temizlik yapılmalıdır.

Taşlarınızı satın aldıktan sonra kullanmadan önce mutlaka temizlemeniz gerekmektedir.Taşlarınıza sizden başka ten teması olmamasına özen göstermelisiniz.Başkasının dokunması durumunda yeniden temizlemeniz gerekecektir.Bununda sebebi dokunan kişinin negatif enerjisinin taşlarınıza yansıyacak olmasıdır.
Doğaltaşları temizleme yöntemleri;

1-Su ile temizleme

2-Tütsü ile temizleme

3-Deniz suyu ile temizleme

4-Ay ışığı ile arındırma

5-Selenit ile temizleme

6-Toprak ile arındırma


Şimdi bu yöntemlere göz atalım.

1- Su ile temizleme: 
Akan su da yada bir miktar suyun içinde yaklaşık 5 dakika boyunca yıkayarak taşlarınızı temizleyebilirsiniz.

2- Tütsü ile arındırma: 

Yüzyıllar boyunca ritüellerde kullanılan hem ortamın enerjisini arındıran hemde güzel koku bırakan tütsülerlede taşlarınızı arındırabilirsiniz.Yakacağınız tütsünün dumanında doğaltaşlarınızı yaklaşık 15-20 dakika tutarak taşlarınızı arındırabilirsiniz.

3- Deniz Suyu ile Temizleme:

Doğaltaşlarınızı deniz suyunda bekleterek taşlarınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.Bu yöntemlede taşlarınız negatif enerjilerinden arınacaktır.

4- Ay ışığı ile arındırma:

 Doğaltaşlarınızı pencere yada balkonda bulundurarak ay ışığının altında bir gece bekletin böylelikle taşlarınız arınmış olacaktır.Özellikle ay ışığının en yoğun olduğu dolunay gecelerinde bu yöntemi uygulamanız çok faydalı olacaktır.

5- Selenit ile temizleme:

Selenit taşı en çok tercih edilen temizleme yöntemlerinden bir tanesidir.Temizlemek istediğiniz doğaltaşlarınızı Selenit taşının yanına koyarak doğaltaşlarınızı arındırabilirsiniz. 

6- Toprak ile arındırma: 

Doğaltaşlarınızı açık alandaki toprağa yada saksı toprağına gömüp 24 saat bekleterek arındırabilirsiniz.Gömeceğiniz noktada bitki olmamasına dikkat edin.(Bitkinin sağlığı için önemlidir.)Taşlarınızı topraktan çıkardıktan sonra nemli bir pamuk ile silerek temizleyebilirsiniz.

  Sizlerle paylaşmış olduğumuz bu yöntemlerden bizler en çok toprak ve ay ışığı yöntemlerini kullanıyoruz.Belirli periyotlarla taşlarınızı arındırmanızın önemli olduğunu unutmayın.